Volg ons:

Laatste nieuws

Een betere wereld dankzij tweedehands kleding

Onze branche komt nog regelmatig negatief in het nieuws met koppen zoals ´Geld van oude jas niet naar Afrika´. Dat is jammer omdat zulke berichten het beeld van consumenten over kledinginzameling, niet ten goede komen. En dat terwijl we juist zoveel goede dingen doen!

In deze publicatie vertellen we je graag in het kort hoe de branche werkt en wat er allemaal bij komt kijken om er voor te zorgen dat jouw kleding en schoenen opnieuw gebruikt kunnen worden!

Meer nieuws...

Referenties

“Door de jarenlange samenwerking met de Boer Groep kunnen wij scheepswerven wereldwijd van poetslappen voorzien...”
MTS Europroducts


“Ruim 70% van de wereldbevolking heeft behoefte aan tweedehandskledingen de vraag groeit...”
La Boer Export (Dubai)

Boer Groep

De Boer Groep zamelt gebruikt textiel in, sorteert het textiel en maakt het gereed voor hergebruik. Daarnaast werkt de Boer Groep samen met bedrijven die op duurzame en diverse wijze textiel recyclen. 

Binnen de Boer Groep zijn de bedrijven Curitas (Nederland en België) en FWS (Duitsland) verantwoordelijk voor het inzamelen van het textiel. Het textiel wordt ingezameld middels kledingcontainers maar ook via huis-aan-huis inzamelingen. De Boer Groep inzamelbedrijven werken allemaal samen met een charitatieve instelling. Een aanzienlijk deel van de opbrengsten van het ingezameld textiel komt ten goede aan deze organisaties.  

Momenteel zijn er 7 sorteerbedrijven actief binnen de Boer Groep. Gevestigd in Nederland, België en Duitsland. Samen sorteren zij 450.000 kg. textiel per dag en bieden zij werk aan ca. 500 productiemedewerkers.

De Boer Groep kent ook een sorteertak die zich volledig richt op het sorteren van kleding uit de jaren ’60 en ’70 die in een keten van hippe vintage shops en via een online winkel verkocht wordt.

Boer Groep Team

Het huidige Boer Groep team bestaat uit een enthousiaste groep managers die allen hun eigen uitdaging in de aparte wereld van textielrecycling gevonden hebben.

De meeste managers in het team hebben hun loopbaan volledig doorgebracht binnen deze branche en zijn stuk voor stuk specialisten in het vakgebied.

Aan het hoofd staat een man die de Boer Groep in de afgelopen 40 jaar heeft weten uit te bouwen tot één van de grootste textielrecycling bedrijven ter wereld en zelf de grondlegger is van o.a. Marbo Recycling BV en Euro Used Clothing BV.

Dankzij de interesse voor het vak van zijn kinderen zal de Boer Groep ook in de toekomst een echt familiebedrijf blijven.