Volg ons:

Laatste nieuws

Een betere wereld dankzij tweedehands kleding

Onze branche komt nog regelmatig negatief in het nieuws met koppen zoals ´Geld van oude jas niet naar Afrika´. Dat is jammer omdat zulke berichten het beeld van consumenten over kledinginzameling, niet ten goede komen. En dat terwijl we juist zoveel goede dingen doen!

In deze publicatie vertellen we je graag in het kort hoe de branche werkt en wat er allemaal bij komt kijken om er voor te zorgen dat jouw kleding en schoenen opnieuw gebruikt kunnen worden!

Meer nieuws...

Referenties

“Door de jarenlange samenwerking met de Boer Groep kunnen wij scheepswerven wereldwijd van poetslappen voorzien...”
MTS Europroducts


“Ruim 70% van de wereldbevolking heeft behoefte aan tweedehandskledingen de vraag groeit...”
La Boer Export (Dubai)

Textiel... Draagbare kleding

Ongeveer de helft van het textiel dat de Boer Groep inzamelt wordt middels een zorgvuldig selectieproces gereed gemaakt voor hergebruik als kleding. Nadat het textiel het sorteerproces doorlopen heeft is er voor de klanten een keus uit ca. 300 verschillende artikelen in 2 tot 5 verschillende kwaliteiten. De kleding wordt naar gelang de kwaliteit verpakt in plastic zakken of geperst in balen. Daarna wordt het geladen in containers op weg naar een wereldwijd tweede leven.

 Ruim 70% van de wereldbevolking heeft behoefte aan gebruikte kleding en textiel. De Boer Groep heeft een breed mondiaal netwerk van afnemers en kan in hun behoefte voorzien door kleding en textiel in uiteenlopende kwaliteiten beschikbaar te maken voor hergebruik. 

Ook hier levert de Boer Groep een substantiële bijdrage aan de lokale economie en werkgelegenheid. De kleding wordt vanuit het sorteerbedrijf verkocht aan een groothandelaar, die op zijn beurt de balen weer aan de (markt)koopman verkoopt, die in zijn marktkraam de kledingstukken los verkoopt. Zo levert één baal tweedehands textiel lokaal voor 7-8 personen werk en inkomsten op. 

Voor meer informatie, een gedetailleerde omschrijving van het sorteerproces en het profiel van onze klanten, kunt u een kijkje nemen op de websites van onze sorteerbedrijven.