Volg ons:

Laatste nieuws

Een betere wereld dankzij tweedehands kleding

Onze branche komt nog regelmatig negatief in het nieuws met koppen zoals ´Geld van oude jas niet naar Afrika´. Dat is jammer omdat zulke berichten het beeld van consumenten over kledinginzameling, niet ten goede komen. En dat terwijl we juist zoveel goede dingen doen!

In deze publicatie vertellen we je graag in het kort hoe de branche werkt en wat er allemaal bij komt kijken om er voor te zorgen dat jouw kleding en schoenen opnieuw gebruikt kunnen worden!

Meer nieuws...

Referenties

“Door de jarenlange samenwerking met de Boer Groep kunnen wij scheepswerven wereldwijd van poetslappen voorzien...”
MTS Europroducts


“Ruim 70% van de wereldbevolking heeft behoefte aan tweedehandskledingen de vraag groeit...”
La Boer Export (Dubai)

Textiel... Cradle to Cradle

Het principe van cradle to cradle in textielrecycling betekent dat de textiel aan het eind van haar levensloop vermaakt wordt tot een compleet nieuwe kledingstuk of accessoire en daarmee als het ware een nieuwe start ‘vanuit de wieg’ krijgt. Gaia is een klant van de Boer Groep en een bedrijf dat zich specialiseert in het sorteren, ontwerpen en produceren van nieuwe artikelen uit gebruikt textiel. Deze kleding wordt vervolgens verkocht in trendy vintage winkels.

Cradle to cradle is een term die aan populariteit wint en gebruikt wordt in verband met duurzaam en milieubewust ondernemen.

Bij de Boer Groep wordt ook continue gekeken naar vernieuwende toepassingen van (stukken) textiel in nieuwe kledingstukken en accessoires. Een mooi voorbeeld hier van is het ontwerp van de zgn. kabeltruitas, inmiddels een gewild item in de Episode vintage winkels.