Volg ons:

Laatste nieuws

Een betere wereld dankzij tweedehands kleding

Onze branche komt nog regelmatig negatief in het nieuws met koppen zoals ´Geld van oude jas niet naar Afrika´. Dat is jammer omdat zulke berichten het beeld van consumenten over kledinginzameling, niet ten goede komen. En dat terwijl we juist zoveel goede dingen doen!

In deze publicatie vertellen we je graag in het kort hoe de branche werkt en wat er allemaal bij komt kijken om er voor te zorgen dat jouw kleding en schoenen opnieuw gebruikt kunnen worden!

Meer nieuws...

Referenties

“Door de jarenlange samenwerking met de Boer Groep kunnen wij scheepswerven wereldwijd van poetslappen voorzien...”
MTS Europroducts


“Ruim 70% van de wereldbevolking heeft behoefte aan tweedehandskledingen de vraag groeit...”
La Boer Export (Dubai)

Textiel... recycling

Het produceren van nieuw textiel is kost veel water en landbouwgrond. Hierdoor wordt het milieu belast en raken natuurlijke bronnen uitgeput. Het recyclen van textiel wordt steeds belangrijker. De Boer Groep draagt er zorg voor dat textiel wat niet meer bruikbaar is als kleding gereed gemaakt wordt voor recycling. Afhankelijk van de kwaliteit wordt de textiel verwerkt tot poetslap of vermalen tot vezels voor hergebruik in o.a. ondertapijten en matrassen.

Een groot deel van het ingezamelde textiel wordt als kleding hergebruikt maar met ca. 20% is dit niet meer mogelijk. Dit textiel is grofweg in te delen in de volgende soorten.

 

Poetslappen

Als poetslap gesorteerd om vervolgens gesneden en gereinigd te worden voor gespecialiseerde bedrijven in binnen- en buitenland.

 

 

Textiel hergebruikt als grondstof

Het textiel dat niet als poetslap geschikt is wordt geleverd aan bedrijven die het vermalen tot vezels om er vervolgens nieuw garen van te maken. Ook zijn er bedrijven die het textiel vervilten voor gebruik in (onder)tapijten en matrassen. Veel van dit soort bedrijven zijn gevestigd in India, Pakistan en Azië. Door het beschikbaar maken van de grondstoffen voor deze bedrijven levert Boer Groep een aanzienlijke bijdrage aan de lokale werkgelegenheid.